عارضه های نشیمنگاهی که امروزه بسیاری از افراد جامعه به آن مبتلا می شوند، کیفیت زندگی فرد را تحت تاثیر قرار داده و گاهی علائم به شدت آزار دهنده ای ایجاد می کنند. تاخیر در اقدام به درمان این بیماری ها باعث بدتر شدن عارضه و سخت شدن روند درمان می شود.
بسیاری از بیماران نمی دانند که برای درمان این عارضه ها به چه پزشکی مراجعه کنند یا کدام روش درمان را انتخاب کنند. در اینجا به بررسی انواع عارضه های نشیمنگاهی شایع و روش های درمان آنها خواهیم پرداخت:
انواع بیماری های مقعدی
مقعد عضو حساسی است و شناخت آناتومی آن به شما کمک می کند تا از آسیب های احتمالی به این ناحیه و ابتلا به بیماری های مقعد و نشیمنگاه جلوگیری کنید.
ایجاد اختلال و بیماری در ناحیه رکتوم و مقعد معمولا با علائمی مثل درد، خارش، سوزش و گاهی خونریزی مقعدی همراه است. زمانی که شما با چنین نشانه هایی مواجه شدید، احتمالا به یک بیماری مقعدی مبتلا شدید یا در معرض ابتلا به آن هستید.
شایع ترین بیماری های مقعد و نشیمنگاه شامل بواسیر یا هموروئید، شقاق، فیستول و کیست مویی است که هر یک از آنها علائم منحصر به فرد خود را دارند اما گاهی برخی از علائم آنها مشترک است و احتمال تشخیص اشتباه وجود خواهد داشت.
قطعا هر یک از این بیماریها اگر پیشرفت کند و به موقع درمان نشود، کیفیت زندگی شما را تحت تاثیر قرار خواهد داد. در ادامه بیماریهای نشیمنگاهی شایع که باعث ایجاد درد و ناراحتی می شوند را با هم بررسی خواهیم کرد:
بواسیر یا هموروئید
این بیماری بر اثر تورم رگهای داخل و اطراف مقعد و رکتوم ایجاد می شود و انواع و درجات گوناگونی دارد. وارد شدن فشار زیاد به ناحیه مقعد یکی از اصلی ترین دلایل ایجاد این بیماری است. مویرگ هایی که در دیواره مقعد وجود دارند بر اثر فشار دچار تورم و پارگی می شوند و این آسیب دیدگی همان بیماری هموروئید است.
به نقل از سایت www.health.harvard.edu هموروئید می تواند در داخل رکتوم و مقعد (بواسیر داخلی) یا در زیر پوست اطراف مقعد (بواسیر خارجی) ایجاد شود.
تقریبا از هر چهار فرد بزرگسال سه نفر در طول زندگی خود به هموروئید مبتلا می شوند.
علائم هموروئید با توجه به اینکه شما به چه نوع هموروئیدی دچار شدید و اینکه بیماری در چه مرحله ایست می تواند متفاوت باشد. علائم شایع این بیماری شامل موارد زیر است:
خونریزی
درد و التهاب
برآمدگی یا بیرون زدگی در مقعد
خارش و سوزش
درد و التهاب
برآمدگی یا بیرون زدگی در مقعد
خارش و سوزش
اگر علائم مشابهی را تجربه می کنید، باید حتما برای تشخیص و درمان قطعی بیماری به دکتر هموروئید که تخصص و مهارت کافی در این زمینه را داشته باشد مراجعه کنید.
مراکز زیادی بصورت تخصصی در زمینه درمان با لیزر بیماریهای مقعدی فعالیت میکنند که کلینیک پایتخت در تهران یکی از آنها است. از طریق شماره زیر میتوانید با این کلینیک تماس بگیرید. 88870896-021
علل مختلفی در بروز این بیماری تاثیر گذارند که یبوست مزمن و طولانی مدت از اصلی ترین علل این عارضه به شمار میروند.
سایر عواملی که در مقعد فشار ایجاد می کنند شامل بارداری و زایمان، چاقی و اضافه وزن، نشستن زیاد و عدم تحرک کافی و بلند کردن وزنه سنگین است.
بنابراین با رعایت موارد بالا مثل داشتن رژیم غذایی پر فیبر و تحرک کافی می توان تا حد زیادی از این بیماری پیشگیری کرد.
درمان هموروئید
راه های زیادی برای درمان بواسیر یا هموروئید وجود دارد که با توجه به وضعیت بیماری بهترین راه درمان توسط پزشک پیشنهاد می شود.
روشهای درمان خانگی و دارویی هموروئید فقط در گرید یک بیماری می توانند تا حدی موثر باشند و علائم را کاهش دهند اما درمان قطعی به شمار نمیروند.
روش های عمل جراحی بواسیر شامل هموروئیدکتومی، استاپلر، رابربند و عمل لیزر هموروئید است. روش سریع و قطعی درمان بواسیر با لیزر است که به دلیل سهولت و عدم نیاز به بستری با استقبال بسیاری از بیماران مواجه شده است.
فیستول
به ایجاد مسیر یا مجرای غیرعادی بین دو عضو مختلف از بدن فیستول گفته میشود. اگر این اتصال و مجرای غیر طبیعی بین دو عضو از مقعد و روده ایجاد شود شما به فیستول مقعدی مبتلا شده اید.
این تونل باریک معمولا از یک سمت به پوست بالای مقعد و از سمت دیگر به انتهای روده متصل است و معمولا علت ایجاد آن عفونت های درمان نشده و بیماری هایی مثل آبسه مقعدی هستند. گاهی ممکن است این عارضه بعد از جراحی های مقعدی ایجاد شود.
عوامل دیگری که در ایجاد این بیماری تاثیر گذارند شامل بیماری های دیورتیکولیت، کرون، بیماری های مقاربتی و غیره است.
فیستول هم با توجه به محل دقیق ایجاد این مجرای انواع مختلفی دارد که شامل سوپراسفنکتریت، ترانس اسفنکتریک، اکسترا اسفنکتریک و فتوسنتیک می باشد. شایع ترین علائمی که فرد مبتلا به فیستول تجربه می کند شامل این موارد است:
التهاب و تورم اطراف مقعد
درد رکتوم
ترشحات بدبو از مقعد یا اطراف آن
گاهی خونریزی
درد رکتوم
ترشحات بدبو از مقعد یا اطراف آن
گاهی خونریزی
حدود 50 درصد افرادی که به این عارضه دچار می شوند سابقه ابتلا به آبسه مقعدی را داشته اند.
درمان فیستول
تنها راه درمان فیستول تخلیه عفونت و ترمیم مجرای ایجاد شده توسط جراحی و لیزر است. روش های جراحی فیستول شامل روش فلپ، ستن، فیستولوتومی و پلاگین بیولوژیکی است که معمولا در بیمارستان و تحت بیهوشی انجام می شود.
همچنین روش های عمل جراحی فیستول با مشکلات و عوارض احتمالی مثل ایجاد آسیب در عضلات اسفنکتر و همچنین مراقبت های طولانی بعد از عمل همراه است.
اما روش درمان فیستول با لیزر در کمتر از یک ساعت و در کلینیک انجام می شود و هیچگونه عوارض و خطری برای بیمار ندارد.
لیزر فیستول روشی است که بصورت سرپایی و بدون درد و خونریزی انجام می شود و نیازی به بستری شدن و گذراندن دوران نقاهت سخت نخواهد داشت و احتمال عود مجدد بیماری در آن نزدیک به صفر است.
No comments:
Post a Comment