Saturday, January 7, 2023

علائم بواسیر خونی چیست؟ تشخیص و درمان خونریزی هموروئید



منظور از بواسیر خونی، پاره شدن عروق هموروئیدی و ایجاد خونریزی است. وارد شدن فشار و دفع مدفوع سفت می‌تواند به سطح هموروئید آسیب برساند و باعث خونریزی آن شود. بواسیر خونی به علت خونریزی، به شدت بدن را تحت تاثیر قرار داده و علاوه بر ضعف و بی حالی، در طولانی مدت می‌تواند آنمی یا کم خونی را در پی داشته باشد. به همین جهت درمان هموروئید خونی اولویت بیشتری در مقایسه با انواع دیگر این بیماری دارد. خونریزی هموروئید روی یک تکه کاغذ توالت یا روی مدفوع، به رنگ قرمز روشن به نظر می‌رسد.


بواسیر خونی چیست؟


بواسیر یا هموروئید یک بیماری مقعدی است که در آن وارد آمدن فشار زیاد به هموروئید (بالشتک‌های خونی در مقعد) موجب تورم این عروق می‌گردد. این بیماری علائمی مانند درد، سوزش، خارش و خونریزی مقعد ایجاد می‌کند. هموروئید داخلی، خارجی و ترومبوزه همگی می توانند خونریزی کنند.


با وارد شدن فشار، هموروئید ترومبوزه می‌تواند دچار خونریزی جدی رکتوم به دلیل زخم (پارگی) و نکروز (مرگ سلولی) پوست اطراف شود. بواسیر ترومبوزه خطرناک نیست، اما می‌تواند باعث درد شدید و التهاب شود و نیاز به مراقبت پزشکی دارد.
علائم بواسیر خونی و نحوه تشخیص آن


مهمترین علائم بواسیر خونی به این شرح است :دفع خون روشن به همراه دفع مدفوع یا پس از آن
خون در پوشش بیرونی مدفوع است نه مخلوط با آن
التهاب و تورم در اطراف مقعد
ترومبوزه (مشاهده زائده‌ها و بیرون زدگی‌های گوشتی در اطراف مقعد)
ترشحات مخاطی
ترشح مواد لزج، چسبنده و بی رنگ به هنگام دفع
احساس دفع ناکامل مدفوع
درد مقعد (تشدید درد هنگام اجابت مزاج)


سوزش و خارش مقعد


بررسی و تشخیص این بیماری به سبب ایجاد علائم مختلف و واضح کار سختی نیست اما به سبب اینکه سایر بیماری های مقعد مانند سرطان مقعد علائمی مشابه با بواسیر را ایجاد می‌کنند، لازم است جهت اطمینان خاطر و تشخیص صحیح با پزشک مشورت نمایید.

انواع بواسیر خونی

انواع بواسیر خونی عبارت است از :بواسیر خونی داخلی : هموروئید خونی داخل موجب تورم عروق در ناحیه داخلی مقعد یا همان رکتوم می گردد. در این حالت بیمار علائم کمتری از بیماری را تجربه می کند و در واقع می توان گفت بیمار از آنها اطلاعی ندارد یعنی بیمار دچار خونریزی داخلی می‌شود.
بواسیر خونی خارجی : اگر عروق اطراف دهانه مقعد در زیر پوست دچار تورم شوند، هموروئید از نوع خونی خارجی است. در این حالت بیمار علائم بیماری را بیشتر تجربه می کند. یعنی متحمل درد بیشتری شده و خونریزی از مقعد را نیز مشاهده می کند.

اگر به موقع برای درمان هموروئید خارجی اقدام کنید تبدیل به ترومبوزه نخواهد بود.
روش‌های درمان بواسیر خونی

این بیماری نشان دهنده‌ی تحریک و آسیب هموروئید است و اهمیت درمان در آن فزونی می‌یابد. زیرا ابتلا به این نوع هموروئید عوارض بیشتری نسبت به بواسیر دارد و مهم‌ترین عارضه آن ابتلا به کم خونی است که مشکلات بسیاری را به همراه می آورد. بنابراین برای درمان خونریزی بواسیر نیاز به اقدامات فوری است.

No comments:

Post a Comment