Wednesday, August 26, 2020

بدون جراحی فیستول را درمان کنید!



به جرات میتوان گفت 90% کسانی گرفتار فیستول مقعدی می شوند این سوال را از خود می پرسند که آیا فیستول مقعد با روش های طبیعی درمان می یابد؟ در پاسخ باید بگوییم خیر! اکثر فیستول های مقعد به خودی خود درمان نمی یابند و توسط روش های نوین پزشکی باید آنها را درمان کرد.

در این موضوع به بررسی انواع روش‌های درمان فیستول مقعدی بدون جراحی می پردازیم و بهترین روش درمان فیستول را معرفی می کنیم.

تشخیص درست چه نقشی در درمان فیستول دارد؟
اشکال گوناگون این بیماری و نزدیکی آنها به اسفنکترهای مقعد نیازمند تشخیص دقیق برای تعیین نحوه درمان فیستول قبل از عمل می باشد تا از عوارضی مثل بی اختیاری مدفوع جلوگیری شود.
با وجود این واقعیت که تشخیص صحیح قبل از عمل در اکثر بیماران با معاینه بالینی ساده، سونوگرافی اندوآنال یا تصویربرداری با رزونانس مغناطیسی (MRI) انجام می شود، در بسیاری از مواقع، یافته های غیر منتظره ای در نتایج آزمایش مشاهده می شود که می تواند روند درمان را تغییر دهد. اگر فردی هستید که به شدت از عمل جراحی سنتی (باز) می ترسید، ما انواع روش‌های درمان ناسور مقعدی بدون جراحی را به شما معرفی می کنیم.
البته باید برای فرآیند درمان خود به یک کلینیک و پزشک متخصص مراجعه کنید که کاملا کاربلد و قابل اعتماد باشد تا بتواند بهترین روش درمان را برگزیند.

چرا جراحی سنتی فیستول مقعد پیشنهاد نمی شود؟
زمان بهبودی کامل طولانی مدت فرد و عوارض ناشی از عمل جراحی باعث شده تا بیماران به سمت روش های درمان فیستول مقعدی بدون جراحی جذب شوند.
بعضی از بیماران عمل فیستول را کاملا بی خطر می دانند ولی عده ای دیگر اینطور فکر نمی کنند. به هر حال بهتر است که قبل از انجام هر عملی، شناخت کافی از روند درمان آن روش داشته باشید.
اثرات جانبی
صد درصد هر روش درمانی یک سری مزایا و معایب خود را دارد. به عنوان مثال عمل جراحی تحت بیهوشی عمومی انجام می شود که عده ای از مردم آن را دوست ندارند و احساس ترس می کنند. در جراحی فیستول معمولا در هفته اول درد دارید و نشستن برایتان دشوار است. این درد به مرور زمان طی 4 الی 6 هفته کاهش می یابد.



Sunday, August 23, 2020

با عارضه شقاق در دوران بارداري چه بايد كرد؟

 بارداري يكي از دوره هايي است كه خانم ها بايد آن را با مراقبت هاي كافي سپري كنند تا به عوارض و مشكلات بعد از بارداري و زايمان دچار نشوند. با مراجعه به اين سايت مي‌توانيد توضيحات جامعي را درباره مراقبت هاي دوران بارداري مشاهده كنيد. 

اگر مراقبت هاي لازم در دوران بارداري انجام نشود، احتمال بروز يكسري از مشكلات و بيماري ها افزايش مي يابد. اين بيماري ها شامل موارد زير است:


مشاهده مطلب کامل: http://ghazalmah.bigsite.ir/


  • افسردگي پس از زايمان: بسياري از بانوان پس از زايمان به اين مشكل دچار مي شوند.
  • ورم قوزك پا و دست ها: بدن در دوران بارداري آب بيشتري را نگه ميدارد و اين آب به سمت پايين بدن حركت ميكند.
  • كم خوني: جنين به آهن زيادي نياز دارد و اين آهن را از بدن مادر دريافت ميكند و اگر مادر مواد غذايي حاوي آهن را مصرف نكند دچار كم خوني مي شود.
  • عفونت قارچي: ميزان بالاي هورمون استروژن باعث كاهش باكتري هاي مفيد در دستگاه تناسلي زنان و بروز عفونت مي شود.
  • يبوست: در هنگام بارداري، تغييرات هورمون ها بر روي دستگاه گوارش اثر مي‌گذارند و اختلال ايجاد مي‌كنند كه باعث يبوست مي‌شود و اگر درمان نشود به بيماري هاي نشيمنگاهي ختم مي‌شود.
  • شقاق مقعدي: يك پارگي در انتهاي كانال مقعدي است و باعث خونريزي از مقعد مي‌شود. درمان با ليزر شقاق يكي از بهترين روش ها براي رهايي از اين عارضه است كه در زمان بارداري هم با مشورت پزشك مي‌توان آن را انجام داد.
  • بواسير يا هموروئيد: يبوست و زور زدن زياد براي دفع مدفوع باعث ايجاد آسيب در ديواره مقعد و بروز بيماري بواسير مي‌شود.

بنابراين سعي كنيد در دوران بارداري براي جلوگيري از ابتلا به هر يك از بيماري‌هاي بالا كارهاي زير را انجام دهيد:

  • مصرف مواد آهن دار كه در گوشت، اسفناج و آجيل به ميزان زيادي يافت مي‌شود.
  • مصرف مواد فيبردار كه در ميوه ها و سبزيجات زياد است و از ابتلا به يبوست جلوگيري مي‌كند.
  • نوشيدن مايعات كافي: حركات روده را آسان مي‌كند و  از ابتلا به يبوست جلوگيري مي‌كند.
  • مصرف كلسيم: جنين از كلسيم بدن مادر تغذيه مي‌كند و در صورت عدم استفاده كلسيم به ميزان كافي پوكي استخوان به وجود مي آيد.
  • در هنگام دفع مدفوع زور بيش از حد نزنيد و مدت طولاني در سرويس بهداشتي ننشينيد.
  • بعد از دفع مدفوع محل را به آرامي تميز كنيد و تميز كردن را با دستمال نرم انجام دهيد.
  • بعد از دفع مدفوع محل را به آرامي تميز كنيد و از مصرف صابون هاي محرك خودداري كنيد.

شقاق مقعدي چيست؟

شقاق يكي از بيماري هاي نشيمنگاهي است كه باعث ايجاد پارگي در انتهاي كانال مقعد مي‌شود و يكي از علل شايع خونريزي مقعدي مي باشد. درد شديدي را به همراه دارد و بيمار به دليل درد داشتن از رفتن به سرويس بهداشتي خودداري مي‌كند. اين بيماري تنها در زنان باردار به وجود نمي آيد، بلكه هر فردي امكان ابتلا به آن را دارد.

يكي از دلايل شايعي كه شقاق مقعدي را در بارداري به وجود مي آورد، يبوست است. تغيير هورمون‌ها هم بخش ديگري از علل ايجاد اين بيماري مي‌باشد اما زماني كه جنين بزرگتر مي‌شود به دليل وارد شدن فشار، روده ها تنگ تر مي شوند و عبور مدفوع از آن ها دشوار است. 

علائم شقاق

  • درد در هنگام دفع مدفوع
  • خونريزي مقعدي
  • خون در مدفوع 
  • خون روي دستمالي كه خود را با آن تميز مي كنيد
  • پارگي در اطراف مقعد
  • سوزش
  • خارش

در صورتي كه احساس خارش داريد هيچوقت ناحيه را نخارانيد زيرا التهاب و حساسيت بيشتر مي‌شود و از بهبود جلوگيري مي‌كند. براي اينكه خارش را كمتر كنيد از گياه آلوئه ورا استفاده كنيد زيرا خنك كننده است و احساس خارش را از بين ميبرد.

Monday, August 17, 2020

روش قطعی درمان فیستول با لیزر



آیا تا به حال دچار فیستول مقعد شده‌اید؟ در نزدیکانتان کسی سابقه ابتلا به آن را داشته است؟ احساس کردید که خودتان هم در معرض این بیماری هستید؟ تا به حال اسم درمان فیستول مقعدی با لیزر به گوشتان خورده است؟ اصلا می دانید که فیستول مقعد چیست؟!

اگر جواب شما به هر یک از سوال های بالا مثبت است، پس پیشنهاد میکنیم که حتما در این مقاله با ما همراه باشید!

فیستول مقعدی چیست؟

این عارضه که در علم پزشکی از آن با نام فیستول آنال یاد می‌شود، یک کانال کوچک است که بین انتهای روده (دریچه مقعد) و پوست نزدیک آن ایجاد می‌شود. 

آنها معمولاً نتیجه توده‌های عفونی نزدیک مقعد می‌باشند که باعث ایجاد مجموعه چرک (آبسه) در بافت اطراف می‌شود. بیشتر فیستول‌های مقعد بعد از آبسه مقعد ایجاد می‌شوند. اگر آبسه پس از تخلیه چرک به درستی بهبود نیافته باشد منجر به این بیماری می‌شود.
آشنایی با روش‌های درمان فیستول
تود‌ه هایی که به مرور زمان بهبود نیابند نیازمند عمل فیستول با لیزر یا جراحی به روش‌های دیگر می‌باشند. البته به جرات می‌توان گفت که عمل جراحی برای درمان فیستول مقعدی ضروری است. زیرا در 90% مواقع این بیماری به خودی خود بهبود نمی‌یابد.
پاسخ به این سوال که بهترین گزینه برای درمانچه می‌باشد، کاملا به وضعیت فرد و میزان پیشرفت بیماری بستگی دارد. با مراجعه به پزشک متخصص می‌توانید از مناسب ترین روش درمان آگاه شوید. جراح در مورد گزینه های موجود با شما صحبت خواهد کرد و تصمیم می‌گیرد کدام یک برای وضعیت شما مناسب تر است.

ما در اینجا به بررسی روش‌های مختلف درمان فیستول مقعدی می پردازیم.

فیستولوتومی

روشی است که شامل بریدن بافت کلی بیماری می باشد تا در یک نقطه زخم بهبود یابد و به عنوان شایع ترین نوع جراحی فیستول شناخته می‌شود.

این روش فقط برای فیستول هایی مناسب است که از قسمت ماهیچه های اسفنکتر داخلی عبور نمی کنند. زیرا در این موارد خطر بی اختیاری در دفع مدفوع را به دنبال دارد.

اگر جراح در طی عمل بخش کوچکی از ماهیچه های اسفنکتر مقعد را قطع کند، ممکن است بتواند خطر بی اختیاری را کاهش دهد. در حال حاضر لیزر درمانی به عنوان روش جایگزین فیستولوتومی استفاده می‌شود.

روش استن 

به این صورت که یک قطعه نخ جراحی به نام استن در فیستول قرار می گیرد و برای چند هفته در آنجا باقی می ماند تا به بهبودی کامل آن کمک کند. در این روش نیازی به قطع عضلات اسفنکتر داخلی نیست. قبل از انتخاب این روش بهتر است تمام مزایا و معایب این روش را نیز در نظر بگیرید.

درست است که نخ های استن به تسریع بهبودی کمک می کنند ولی به طور قطعی آن را درمان نمی کنند و احتمال بازگشت وجود دارد. به همین دلیل ممکن است پزشک این روش درمان را طی چند جلسه انجام دهد تا عارضه به طور کامل از بین برود.

فلپ پیشرفت

همانطور که پیشتر ذکر شد اگر فیستول مقعد از بین عضلات اسفنکتر عبور کند، درمان آن با روش‌های بالا بی اختیاری مدفوع را به دنبال دارد. پس ممکن است پزشک از روش فلپ پیشرفته برای درمان بیماری شما استفاده کند.
این روش شامل بریدن یا خراشیدن فیستول و پوشاندن سوراخ هایی است که با یک فلپ از بافت داخل روده گرفته شده است.
تاثیر فلپ پیشرفته از فیستولوتومی کمتر می باشد و تنها مزیتی که نسبت به آن دارد این است که از قطع عضلات اسفنکتر جلوگیری می کند.

عمل فیستول با لیزر

در روش درمان فیستول مقعدی با لیزر و تکنیک ریشه کن کردن آن توسط اشعه لیزر، عملا بیمار هیچ گونه دردی را حس نمی‌کند و از بین بردن توده به صورت کاملا ملایم از طریق رادیاتور با استفاده از فیبرهای نرم و شامل پرتو صورت می گیرد.

در عمل لیزر جراح اصولا توسط میله نازک و مخصوصی که پروب (probe) نام دارد و متشکل از فیبرهای انعطاف پذیر است، مسیر حرکت لیزر را کامل مشخص می کند و سپس توسط لیزر CO2، قسمت توده کاملا برداشته می شود. به دلیل آسیب کمتر لیزر به بدن فرد نسبت به عمل جراحی فیستول با چاقو (روش سنتی)، بیمار به راحتی می‌تواند پس از گذشت چند روز کوتاه دفع مدفوع داشته باشد و به کارهای خود بپردازد.

به این دلیل که اشعه لیزر به ریشه فیستول برخورد می کند و آن را کاملا از بین می برد، احتمال بازگشت مجدد بیماری در این روش بسیار پایین است.

عدم درد، خونریزی و استراحت طولانی مدت فرد برای بهبودی کامل باعث شده است تا درمان فیستول مقعدی با لیزر جایگزین هرگونه روش دیگری شود.

چگونه می توان زگیل تناسلی را درمان کرد؟




زگیل های تناسلی توسط ویروس پاپیلومای انسانی ایجاد می‌شوند که می تواند از طریق رابطه جنسی محافظت نشده منتقل شود. بیش از 100 نوع مختلف از انشعاب‌های ویروس اچ پی وی وجود دارد. اما دلیلی که باعث ایجاد زگیل تناسلی می‌شود با نوع ویروسی که منجر به سرطان دستگاه تناسلی مانند سرطان دهانه رحم می شود متفاوت است.

HPV که باعث ایجاد زگیل می‌شود اگر به موقع درمان نشود، ممکن است منجر به سرطان رحم در خانم ها و یا سرطان مقعد در آقایان شود. خود زگیل ها قابل درمان هستند و طی گذراندن دوره ای کاملا از پوست پاکسازی می‌شوند.

روش‌های درمان قطعی زگیل تناسلی

اگر زگیل تناسلی شما با گذشت زمان بهبود نیافت، نیازمند مراجعه به پزشک و رفع آن توسط روش‌های درمان زیر می‌باشد:

(کرایوتراپی (انجماد با نیتروژن مایع

روش کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی با ایجاد تاول در اطراف زگیل شما انجام می شود. با بهبودی پوست، ضایعات از بین می‌روند و این عمل باعث می شود که پوست جدیدی در محل عفونت تشکیل شود. ممکن است لازم باشد که درمان را تکرار کنید.

عوارض این روش شامل درد و تورم است. در این روش ابتدا زگیل ها از نظر برجستگی و رنگ بررسی می شوند، سپس نیتروژن مایع در دمای 196- درجه سانتی گراد به صورت اسپری روی محل زائده اعمال می شود. لازم به ذکر است که در روش ذکر شده محل زائده توسط انجماد کاملا پاکسازی می شود، زگیل از بین می رود و احتمال رسیدن عفونت ناشی به اطراف غیر ممکن است.

اگر زگیل ها بزرگ باشند ممکن است که طی یک جلسه درمان نشوند و پزشک روش درمان با لیزر را انتخاب کند. طبق آمار نشان داده شده که 75% بیماران از کرایوتراپی رضایت کامل داشته اند و تنها 25% از بازگشت مجدد زگیل خبر دادند. الکتروکوتر یا درمان برقی زگیل تناسلی در این روش از جریان ولتاژ کنترل شده برقی الکتریکی برای سوزاندن زگیل استفاده می شود.

الکتروکوتر زگیل تناسلی

معمولاً در مطب پزشک یا کلینیک های تخصصی انجام می شود. تزریق داروی بی حسی (بی حسی موضعی) معمولاً برای کنترل درد در الکتروکوتر استفاده می شود. ممکن است بعد از انجام عمل درد و تورم داشته باشید.

درمان زگیل تناسلی با لیزر

در این روش از پرتو امواج نوری فروسرخ استفاده می شود، در درمان زگیل تناسلی با لیزر نیازی به بیهوشی فرد نمی‌باشد و این عمل با لیزر به صورت سرپایی انجام می‌شود. فرد بلافاصله پس از لیزر تراپی زگیل می تواند به محل کار و فعالیت های روز مره اش بازگردد. در واقع می توان اینگونه بیان کرد که درمان با لیزر کم خطر و بدون عارضه ترین روش است.

Tuesday, August 11, 2020

براي درمان شقاق كدام روش را انتخاب كنيم؟





بيماري شقاق يكي از بيماري هاي نشيمنگاهي است كه شايد بسياري از افراد با آن سروكار داشته باشند و درد زيادي را تحمل كنند اما راه درمان درست آن را ندانند. شقاق يك پارگي يا شكاف مشابه بريدگي دست با كاغذ است كه در انتهاي كانال مقعد مشاهده شده و باعث خونريزي مقعدي مي‌شود. يكي از شايع ترين علل خونريزي مقعدي همين شقاق يا فيشر مي باشد.

شقاق يا فيشر با چشم نيز ديده مي شود اما بيشتر افراد آن را با بواسير(هموروئيد) اشتباه مي گيرند زيرا هر دوي آنها با خونريزي مقعدي يا خون در مدفوع همراه هستند اما با مراجعه به پزشك مي توان اين عارضه را به راحتي تشخيص داد.

يبوست كه يكي از عوامل اصلي شقاق است، به معني دفع مدفوع خشك و سفت است. در چنين حالتي دفع مدفوع بسيار مشكل است و با زور زدن زياد همراه است كه همين فشار و زور زدن زياد باعث ايجاد اين عارضه مي‌شود.

اگر به اين بيماري توجهي نشود، شقاق بيش از ۱ ماه طول مي‌كشد و تبديل به نوع مزمن مي شود. در نوع مزمن خونريزي شديدتر است و حتي امكان بروز كم خوني نيز وجود دارد. همچنين دفع مدفوع براي فرد دشوار است و به دليل درد زياد از دفع مدفوع خودداري مي‌كند.

براي درمان چندين راه وجود دارد كه پس از مراجعه به پزشك، او بهترين راه را پيشنهاد مي‌دهد. توصيه اكثر پزشكان درمان با ليزر است كه مزيت هاي زيادي نسبت به جراحي دارد. سعي نكنيد كه شقاق را در خانه درمان كنيد زيرا منجر به بدتر شدن شرايط بيماري شده و درمان دشوارتر مي‌شود. شايد درد و علائم بيماري با كمك روش هاي خانگي كاهش يابد اما اين بهبودي كاملا موقتي است.


وبلاگهای پیشنهادی: 


Wednesday, August 5, 2020

فيستول مقعدي را بدون جراحي درمان كنيد!






قبل از توضيح درمان فيستول مقعدي با ليزر بدون عوارض، بياييد نگاهي به توضيحات گوناگون درباره آبسه مقعدي، فيستول مقعدي، علائم و دلايل بروز اين بيماري و بهترين روش هاي درمان مدرن بياندازيم.

بيماري فيستول مقعد در واقع يك كانال كوچك است كه بين انتهاي روده و پوسته نازك نزديك به مقعد (جايي كه مدفوع از بدن خارج مي شود) ايجاد مي‌شود. معمولا عفونت، اصلي ترين عامل ايجاد فيستول شناخته مي‌شود و مجراي ايجاد شده توسط اين بيماري پر از چرك و عفونت مي‌باشد. اگر عفونت آبسه مقعدي درمان نشود به فيستول منجر خواهد شد.

علائم فيستول مقعدي

علائم فيستول مقعدي ويژگي هاي زير را شامل مي شود:

  • تحريك پوست پيرامون مقعد
  • دردي مداوم و مزمن كه حتي در زمان نشستن كامل فرد، جا به جايي او و خروج مدفوع ممكن است تشديد يابد
  • تخليه بو نامطبوع از كنار دريچه مقعد
  • مشاهده توليد چرك يا لكه هاي خوني هنگام خروج مدفوع فرد
  • تورم و قرمزي در اطراف ناحيه مقعد. (در صورت مبتلا بودن فرد به آبسه، حتي ممكن است دچار تب شديد شود)
  • در بعضي موارد، فيستول مقعدي حركات نامنظم روده و بي اختياري در كنترل خروج مدفوع را نيز شامل مي‌شود.
در آخر لازم به ذكر است كه فيستول مقعدي به صورت سوراخ كوچكي در اطراف مقعد شما ظاهر ميشود كه حتي ديدن آن براي خود فرد بسيار دشوار است.

علت بروز اين عارضه

اكثر فيستول‌هاي مقعدي پس از آبسه مقعد ايجاد مي شوند. اگر آبسه مقعدي به درستي درمان نشده و چرك آن تخليه نشود، به احتمال بسيار زياد بلافاصله دچار فيستول مي شويد.

علل غير معمول شيوع :

- بيماري كرون
زمانيكه دستگاه گوارش انسان به مدت طولاني ملتهب مي‌شود.

- ديورتيكوليت
عفونت ناشي از كيسه هاي كوچكي كه قابليت چسبندگي به ديواره هاي روده بزرگ (كولون) را دارند.

- hidradenitis suppurativa
يك نوع بيماري پوستي كه جهت درمان و بهبودي زمان طولاني مدتي لازم دارد و باعث ايجاد آبسه و زخم مي شود.

- عفونت از طريق بيماري سل يا HIV
- عارضه جراحي در نزديكي مقعد

جراحي فيستول با ليزر

در بين روش هاي درمان فيستول مقعدي در تكنيك ريشه كن كردن فيستول مقعدي توسط ليزر عملا بيمار هيچ گونه دردي را حس نمي‌كند و از بين بردن توده به صورت كاملا ملايم از طريق انرژي ليزر صورت مي گيرد.

در عمل ليزر جراح معمولا توسط ميله ي نازك و مخصوصي (probe) كه متشكل از فيبرهاي انعطاف پذير است، مسير حركت ليزر را كامل مشخص مي كند و سپس توسط ليزر كربن مونو اكسيد CO2، قسمت توده كاملا باز و برداشته مي شود. به دليل آسيب كمتر ليزر به بدن فرد نسبت به عمل جراحي فيستول با چاقو (روش سنتي)، بيمار به راحتي مي تواند پس از گذشت چند روز كوتاه دفع مدفوع داشته باشد و به كارهاي خود بپردازد.

البته مراجعه به يك پزشك مطمئن و مركز معتبر در زمينه جراحي و ليزر، از مهم ترين فرايندهاي درمان به شمار مي‌آيد. درمان فيستول با ليزر در كلينيك پايتخت توسط دكتر متخصص و حرفه‌اي و با استفاده از بروز ترين دستگاه‌هاي ليزر انجام مي‌شود. اين مركز به عنوان يكي از بهترين كلينيك‌هاي ليزر درماني در تهران شناخته مي‌شود.

مزاياي جراحي ليزر فيستول مقعد نسبت به روش سنتي جراحي

بسته شدن كامل توده توسط عمل جراحي فيستول با ليزر يك شيوه ايمن و كاملا مؤثر براي درمان فيستول مقعد ترانسفرانتر است زيرا در اين روش بيماري از ريشه از بين مي رود. در صورتي كه در مورد جراحي سنتي و باز ناحيه احتمال بازگشت بيماري تا حدودي وجود دارد.
به احتمال بسيار زياد بعد از انجام عمل جراحي فيستول مقعد ، براي هفته اول ناراحتي شديدي داريد. در صورتي كه در عمل جراحي باز جهت تسكين درد نياز به مسكن هايي مانند پاراستامول يا ايبوپروفن داريد. وقوع يبوست بعد از عمل باز نيز بسيار شايع است. در صورتي كه توسط جراحي با ليزر وقوع اين اتفاقات به حداقل مي رسد.
انتقال هر گونه عفونت و آلودگي به بدن فرد توسط ليزر به هيچ عنوان وجود ندارد در صورتي كه در جراحي باز اين طور نيست.
عمل ليزر براي تمامي افرادي كه دچار به فيستول مقعدي مي شوند و حتي كساني كه داراي سن بالا و مشكلات ديابت ، كبد، كليه و بيماران قلبي كه داروهاي رقيق كننده خون مصرف مي كنند امكان پذير است.

بیماریهایی که در پی یبوست ایجاد می شوند




یکی از این مشکلات که تقریبا همه ی افراد یکبار آن را تجربه کرده اند، یبوست است. یبوست در اثر مدفوع سفت و خشک به وجود می آید که عبور آن از روده و مقعد (جایی که مدفوع خارج می شود) دشوار است. اصلی ترین علت یبوست عدم مصرف فیبر کافی و مایعات است.

زمانی که فرد به یبوست مبتلا است در هنگام دفع مدفوع بیش از اندازه زور میزند و همین فشار زیاد ممکن است منجر به شقاق مقعدی شود که بسیار دردناک است. برای درمان شقاق یا زخم مقعد باید سریع تر اقدام کرد و نباید به راحتی از آن گذشت زیرا ممکن است بیماری مزمن شده و درمان آن پیچیده شود.

امروزه درمان شقاق مقعدی بسیار آسان شده و دیگری نیازی به عمل های جراحی سخت و طاقت فرسا نیست. یکی از روش های نوین درمان شقاق با لیزر است که فقط در چند ساعت انجام میشود و عوارض پس از عمل را ندارد.

درمان شقاق مقعدی

شقاق مقعدی مزمن باید سریعاً درمان شود و در صورت عدم درمان می تواند عوارضی به همراه داشته باشد. همچنین باید راهی را برای درمان انتخاب کرد که عوارضی به دنبال نداشته باشد و بیمار سختی و درد زیادی را تحمل نکند. روش نوین لیزر این امکان را فراهم کرده است که درمان بدون درد و خونریزی در کمترین زمان ممکن انجام شود.

درمان با لیزر

لیزر دارای اشعه ای است که به شقاق برخورد میکند و ظرف مدت چند دقیقه آن را از بین میبرد. این کار بدون درد و خونریزی انجام می شود و به بیمار بی حسی موضعی تزریق می شود و مانند روش جراحی دیگر نیازی به تحمل عوارض جانبی داروی بیهوشی نیست. بیمار پس از انجام عمل به فعالیت های روزمره ی خود ادامه میدهد و نیازی به استراحت چندین روزه نیست.

روش نوین درمان شقاق یا فیشر مقعدی با لیزر در کلینیک دکتر بیژن عابدیان، توسط پزشک مجرب انجام می شود و تاکنون نتایج رضایت بخشی را برای بیماران به دنبال داشته است.

درمان با جراحی

جراحی دارای دو روش متفاوت است که متاسفانه از عوارض این دو روش بی اختیاری مدفوع و گاز است که تا مدت ها باقی می ماند.

روش اول ایجاد برش در عضلات اسفنکتر است تا فشار از روی مقعد برداشته شود و همانطور که در بالا بیان شد از عوارض آن بی اختیاری مدفوع است. به علاوه استفاده از داروهای بیهوشی هم عوارض خود را دارد و در این روش بیمار یک روز را در بیمارستان بستری می شود.

روش دوم، پیوند زدن قسمت سالم به قسمت آسیب دیده مقعد است که در این روش از داروی بیهوشی استفاده می شود و علاوه بر عوارض بالا درد شدید بعد از عمل را به همراه دارد که برای تسکین این درد مسکن تجویز می شود و بیمار تا مدتی قادر به انجام فعالیت های فیزیکی نیست.

درمان با بوتاکس

یکی دیگر از روش هایی که بیماران برای گریز از عمل جراحی انجام میدهند؛ تزریق بوتاکس است اما یک درمان کاملا موقتی است و زمانی که اثر سم بوتولینوم از بین رفت شقاق مجددا باز می گردد. تزریق بوتاکس هم احتمال بی اختیاری در دفع مدفوع را به همراه دارد. بسیاری این باور غلط را دارند که میتوان بوتاکس را یک راه درمان محسوب کرد اما بوتاکس بیشتر برای کاهش درد پس از عمل جراحی مورد استفاده قرار میگیرد و نباید آن را درمان قطعی محسوب کرد.

به طور کلی به دلیل عوارضی که عمل جراحی دارد بیماران به فکر عمل جراحی نمی افتند و عدم درمان منجر به حادتر شدن بیماری می شود اما با جایگزینی روش نوین لیزر درمانی، دیگر نگران این قضیه نباشید و به فکر درمان باشید.

بسیاری از بیماران نیز از روش درمان خانگی استفاده میکنند اما باید دانست که درمان های خانگی فقط علائم را کاهش میدهند و درمان قطعی محسوب نمی‌شوند. برای کاهش درد و دفع مدفوع راحت تر می توان کارهای زیر را انجام داد:

به میزان کافی آب و مایعات در طول روز مصرف کنید.

فیبر یکی از مواد غذایی است که نه تنها از شقاق جلوگیری میکند بلکه از بروز سایر مشکلات گوارشی نیز جلوگیری میکند.

نشستن در وان آب گرم، درد را تسکین میدهد.

در صورتی که نمی توانید از مواد فیبردار استفاده کنید از مکمل های فیبردار استفاده کنید.

میتوان از آلوئه ورا تازه استفاده کرد زیرا آلوئه ورا گیاهی است که از حساسیت جلوگیری میکند.

هر اقدامی برای معالجه شقاق نیازمند مراجعه به پزشک است، او شما را راهنمایی میکند تا راه درمان درستی را انتخاب کنید اما این روزها پیشنهاد اکثر پزشکان درمان با لیزر است.